Prepogosto se dogaja, da so igrače vedno bolj namenjene staršem kot otrokom. Z igračo starši želijo otroka za nekaj časa zamotiti, zato so vedno bolj pogoste takšne, ki se svetlikajo ali pa oddajajo različne zvoke. Seveda so otrokom všeč takšne igrače, ampak te nimajo takšnih lastnosti oz. kvalitet kot jo imajo druge igrače. Ob poplavi trga z različnimi plastičnimi igračami nizke kvalitete, je že težko najti kakovostne igrače. 

Vsi starši želijo svojim otrokom le najboljše. Tega se zavedam in zato vam bom izpostavil prednosti, ki jih imajo lesene igrače od igrač nižje kakovosti.

V prvi vrsti mora igrača otroku zagotavljati zabavo in pa seveda sprostitev, ko se igra z njo. S takšno igračo bo otrok gradil na svojem domišljiškem svetu, v katerega bo z največjim veseljem zahajal znova in znova. Z zabavno igračo si pričara svet, ki je napolnjen z domišljijo in zabavo. Zato izberite leseno igračo, ki v primerjavi s plastično igračo ne išče otrokove pozornosti in ustvarja umetne privlačnosti ter tako otroku ne dopušča dolgotrajne zabave.

Lesene igrače so zasnovane premišljeno in preprostega dizajna, zato so v prednosti, saj vzpodbujajo otrokovo aktivnost, ne da bi različni pretirani dražljaji ovirali njegovo domišljijo. Vsekakor mora igrača biti še vedno privlačna na pogled.

Dizajn igrače je tisti, ki v veliki meri poskrbi, da je preprosta, pa tudi varna za uporabo. Lesene igrače, ponavadi, niso sestavljene iz večih majhnih delčkov, pozornost pa pritegnejo z pisanimi barvami in preprosto obliko.

Lesene igrače imajo veliko možnosti uporabe in zaradi tega še več neomejene zabave. Ena izmed takšnih igrač so lesene kocke, ki prav gotovo nikoli ne zastarajo. 

Lesene igrače so zelo trpežne in obstojne, zato je rek, da so za več generacij, še tako na mestu. Lesene igrače spodbujejo različne sposobnosti pri otroku: razvoj fino motorike, spodbujajo domišljijo, miselnost, ... Kvalitetna lesena igrača bo navdušila otroka, pa tudi starše, saj jo odlikuje celovita kakovost in se posveti vsem potrebam vašega otroka.

Z nakupom lesene igrače pa skrbite tudi za čistost okolja, saj so izdelane iz naravnih materialov, ki ne predstavljajo nevarnosti za otrokovo zdravje. Pa še naše okolje je manj obremenjeno. Razlog več, da izberete lesene igrače.