Joj, kaj naj kupimo za darilo? Miklavž, Božiček in še dedek Mraz. Vsi si postavljamo takšna vprašanja in kot po navadi se lotimo iskanja daril prepozno in je zato še toliko bolj prisotna slaba volja. Izbira daril za otroke je zelo velika; od trgovin v mestih, pa vedno večja ponudba v spletnih trgovinah. Mi se moramo še samo odločiti kakšno darilo bomo kupili.

Izbira pravega darila za otroke

Pri izbiri darila za otroke pa imamo odrasli kar nekaj preglavic. Večina gleda na ceno, po možnosti naj bo darilo v vrednosti do izbranega zneska, več ali pa manj. Kmalu se nam darilo ne zdi več primerno, ker nam ni všeč, pa bi lahko bilo lahko zelo koristno za razvoj otroka. V kolikor že veste kaj si otrok želi, mu seveda poskusiti ugoditi z nakupom želene igrače. Še vedno pa lahko zraven dodate kakšno igračo, npr. didaktično igračo.

Velikokrat kupujemo darila za svoje otroke, da izberemo takšno, ki ga imajo tudi drugi otroci, da ne bo za kaj prikrajšan. Sploh, če gre za kakšne risane junake, so potem takšne igrače zelo popularne in jo otrok "mora" imeti. Takšne igrače kaj hitro izgubijo svoj namen in pa kmalu obležijo v kakšni škatli, ko se pojavi novi risani junak.

Pri izbiri igrače glejte na njeno uporabnost, kaj bo otrok z njo dosegel, se naučil in bo igračo tudi uporabljal. Veliko zahtev ... Naj vas potolažim, kupovanje darila za otroke je veliko bolj enostavno kot se vam zdi. Prepustite se otroški iskrenosti, veselju in enostavnosti. Lesene igrače so zato primerne za različne vrste obdarovanj.

Iskalnik daril za otroke

Na naši spletni strani smo vam pripravili iskalnik daril za otroke, da bo za vse starše to opravilo dosti manj stresno. Iskalnik daril vam omogoča iskanje po:

  • Ceni,
  • starosti
  • in spolu.*

*Velikokrat je lahko igrača primerna za punčke ali za fantke oz. je lahko vedno primerna za oba spola. Odvisno je samo od tega kakšen pogled imamo na to.

Ko izberete vse parametre, kliknemo na gumb "Išči" in računalnik nam bo razvrstil igrače, ki so primerne za vaše darilo, glede na izbrano. Igračo dodamo v košarico.

Zavijanje daril

Največje veselje otrok je, ko vidijo darilo in ga potem začnejo odvijati. Mislim, da bi vsako darilo moralo biti zavito, saj s tem še samo povečamo veselje, ki je povezano z odvijanjem darila. Zato smo vam pri Vlakec.si pripravili še možnost zavijanja darila za otroke. V košarici lahko izberete motiv ovijalnega papirja in napišete še svoje pripombe.

Dostava darila že naslednji dan

V naši spletni trgovini vam igrače, ki so na zalogi odpošljemo še isti dan. Poštar jih dostavi že naslednji delovni dan na vaš izbrani naslov. Zato je nakup na Vlakec.si primerno tudi za vse "zamudnike", da ne bo kateri otrok ostal brez darila. 

Naj omenim še, da za darila ni potrebno zapravljati veliko denarja, ker tudi otroci ne pričakujejo daril vrednih gore denarja. Navdušeni so že z najmanjšo pozornostjo in pa pričakovanjem, da bo v tistem čarobnem jutru darilo čakalo tudi njih. To pa so neprecenljivi trenutki!