Igrače za dojenčke so lahko tudi lesene, čeprav še vedno tudi velja prepričanje, da morajo biti mehke. Lesene igrače so vedno bolj priljubljene, ker je les naraven material in prijeten na otip. Dojenčki se tako igrajo z igračo, ki je varna za njihovo zdravje, z nakupom lesene igrače pa poskrbimo še za ohranjanje okolja.

Igrače za dojenčke pomagajo dojenčku s pomočjo igre kontrolirati svoje telo in spoznavati predmete, ki ga obkrožajo. Na začetku še dojenček ni sposoben prijeti igrače s svojima ročicama, zato nameni več pozornosti raziskovanju okolice z očmi in ušesi. Zvok ga vedno premami, zato so igrače kot so roputuljice tako zanimive.

V obdobju 6 do 12 mesečev nudimo dojenčku igrače, ki jih lahko prime in jih raziskuje, še največkrat jih kar z usti. Zato bodimo pozorni, da so igrače primerne za dojenčke, da ne bi pogoltnili kakšnih majhnih delov. Barve morajo biti na vodni osnovi in brez kemičnih dodatkov. Primerne igrače so še vedno ropotuljice, ki naj bodo pisanih barv. Vsak starš, ki da kaj na zadovoljstvo in zdravje svojega otroka, bo zagotovo izbral igračo, ki je narejena iz eko materialov, po vsej verjetnosti bo to les.

V trgovinah je možno kupiti veliko različnih igrač in ponudba je res ogromna, zato se je težko odločiti kaj kupiti dojenčku. Pri izbiri vam priporočamo naslednje:

Ropotuljice
Sprva jih dojenčki le gledajo z velikim zanimanjem in pa poslušajo kakšne zvoke oddajajo. Če je dojenčku zvok igrače všeč, bo to pokazal z mahanjem in brcanjem. Pri starosti približno pol leta pa bo roputuljico že sam držal in jo stresal. Da bo igranje z ropotuljico še bolj zanimivo, vključite še glasbo.

Igrala za dojenčke
So odlična pri odkrivanju okolice, razvoju refleksov in stimuliranju koordinačije oči - roke. Igrala za dojenčke imajo različne ropotuljice in igrače, ki še dodatno pritegnejo otrokovo zanimanje. Narejena pa so iz zelo kakovostnega lesa.

Slikanice
Dojenček pri listanju slikanic še nima potrpljenja, vsekakor pa zelo uživa. Vedno bolj so popularne lesene slikanice, saj so odporne na slino in so tudi trpežne. Slikanice imajo enostavno in preprosto grafiko vsakodnevnih predmetov ali živali. V kolikor za slikanice ne kaže pretiranega zanimanja ga v gledanje nikakor ne silite. Radovednost ga bo spontano obiskala nekoliko kasneje.

Igračke za kopanje
V kopalni kadi so igračke za kopanje nepogrešljive za dojenčke. Z igračami se v vodi počutijo odlično. Dojenčki igrače mečejo, potapljajo in škropijo. Tako lahko tudi nadležno opravilo postane super igra.

Pri nakupu igrače za dojenčke se držite pravila, da je manj več. Verjemem, da bi mu radi kupili cel svet, ampak je bolje, da mu ne ponudite preveč igrač naenkrat. Kaj hitro se lahko zgodi, da se bo počutil neprijetno, ker se bo težko odločil kateri igrači naj posveti več pozornosti. Manj je več!

Tudi v spletni trgovini vlakec.si vam nudimo pester izbor igrač za dojenčke. Preverite našo ponudbo.