V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Skupaj: 0,00 €

Gibalni razvoj otroka poteka na dveh ravneh: razvoj gibanja celega telesa (groba motorika) in razvoj gibanja roke (fina motorika). Otrok ima po rojstvu presenetljiv refleksni prijem, ta izgine v 3-4 mesecih. V starosti 3-5 mesecev starosti pridobi sposobnost poseganja po predmetih in prijemanja. Za otroka ima velik vpliv prijemanje predmeta saj s tem raziskuje svet in njegovo znanje njem. Otroci, ki bolj aktivno raziskujejo okolje z rokami, tudi bolje napredujejo v sposobnosti dojemanja meja predmeta, so bolj pozorni na okolico in iščejo priložnosti za urjenje. Z mnogimi izkušnjami se povečuje tudi otrokovo zavedanje, da je on tisti, ki povzroča gibanje, oglašanje predmetov. Kaj ponudimo otroku, ko se v njemu razvije sposobnost gibov roke?

Fina motorika

Preberi več
Primož Vrabič, z značkami otroške kuhinje, igra vlog, otrok.
Bistvenega pomena je, da se otrok igra, saj se skozi igro uči in razvija mnoge spretnosti, govorne in motorične. Med igranjem spoznava njegovo okolje, pa tudi pravila. Prav tako med igro pridobiva izkušnje, ki mu koristijo pri prvih poizkusih reševanja problemov, ustvarjanja pojmov in mišljenja. Skozi igro lahko spoznava druge otroke in je zato igra pomemben način za druženje.

Preberi več
Primož Vrabič, z značkami poganjalec, kolo.
Poganjalci so v zadnjih letih postali zelo popularni pri starših, ki želijo, da se njihov malček nauči vožnje kolesa brez pomožnih koles. Poganjalci imajo dve kolesi, od navadnih koles pa se razlikujejo po tem, da nimajo pedal. S poganjalcem se malčki naučijo že okoli drugega leta starosti voziti brez pomožnih koles ali pa pomoči staršev. Ravnotežje lovijo na ravnih in prav tako na neravnih površinah. Prehod iz poganjalca na otroško kolo je zaradi naučenih spretnosti enostaven.

Preberi več
Prijavi se & pridobi 5% popust!
bodi obveščen o najnovejših akcijah in dogodkih